למביאסי מבשל: שעה עם בשר 03.1114

יוחנן למביאסי 1 Comment on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 03.1114
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

טעמים של ספרד אמיגו אמיגו-

מרכיבים:
אגס שטוף,ללא זרעים ופרוס 1
קלמנטינות, שטפוים ופרוסים דק 4
תפוח, שטוף, ללא זרעים ופרוס 1
מיץ רימונים 1 כוס
4\1 כוס סוכר
1 מקל קינמון
בקבוק 1 יין אדום
סמבוק לבבי (לא את שניהם כוסות מיץ רימונים או 3)
כוס מיץ תפוזים, סחוט טרי
סודה להגשה
קוביות קרח

הוראות:
בחלק התחתון של צנצנת זכוכית או קנקן גדול, שלבו את פרוסות הפרי והרימון
פזרו סוכר וזרקו פנימה את מקל הקינמון
יוצקים את היין האדום ומיצי פירות על הפירות
מערבבים היטב, מכסים ושומרים במקרר למשך לילה או לפחות 6 שעות
להגשה, הוציאו את מקל הקינמון ושופכו על פני קרח לכוסות. פזרו למעלה ג'ינג'ר אייל או סודה לטעם. אפשר לקשט עם גרגירי רימון לפי הטעם.

 

פולו אספניול- עוף אפוי

זמן הכנה: 2 שעות
זמן בישול: 50 דקות
מנות: 4

מרכיבים:
1/4כוס שמן זית
4\1 כוס חומץ בן יין אדום
2 כפיות אורגנו טרי קצוץ (או מיובשת 1 כפית)
1 כפית מלח
2\1 כפית אבקה שום
קורטוב של פלפל
3 עלי דפנה
צימוקים זהובים 2\1 כוס
4\1 כוס זיתים מגולענים, פרוסים או חצויים
2 קילו חלקי עוף
2 כפות סוכר חום
1/2 כוס יין לבן יבש

אופן ההכנה:
לקערה בינונית שפכו את השמן זית, חומץ, אורגנו, מלח, אבקה שום, פלפל, עלי דפנה, צימוקים וזיתים. דיקרו את העור של העוף עם שיני מזלג והוסיפו למרינדה, צפו היטב. מכסים ושומרים במקרר כמה שעות או למשך לילה.

בגודל מחממים תנור ל180 מעלות. מניחים עוף בתבנית אפייה 12x8x2
הוסיפו את היין למרינדה ושפכו על העוף. פזרו סוכר חום מעל ואפו ללא כיסו עד שהעוף רך- 50 דקות. מידי פעם פתחו את התנור ושפכו את הרוטב מהתבנית חזרה על העוף. הוציאו מהתנור והסירו את עלי הדפנה.

 

לחי בקר תבשיל

מרכיבים:
2 קילו של לחי בשר בקר
כוס שמן זית כתית ¼
1 בצל גדול
1 שן שום
1 כרישה
1 פלפל ירוק
1 גזר גדול
חצי כוס ברנדי
חצי כוס יין אדום
1 3\2 כוסות צלי בקר
מלח, פלפל, עלה דפנה ותימין

לקישוט:
אפונה 100 גרם
100 גרם גזר גמדי
100 גרם תפוחי אדמה מבושלוים

אופן ההכנה:
טגנו את הבשר בשמן עד להשחמה, להסיר ולהניח בצד. באותו שמן, טגנו את הבצל, שום, כרישה, פלפל ירוק וגזר קצוץ עד להשחמה.
המוסיפו את הבשר, צקו מעל את הברנדי, כשהוא חם עלו את הרוטב בלהבות..
מוסיפים את היין, תבלינים, עלה דפנה האדומה ותימין. יוצקים מעל המנה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 2-2 1/2 שעות, בידקו מדי פעם, והחזירו לסיר את האדים שמצטברים במכסה. כאשר הבשר רך, הסירו מהאש וסננו את הרוטב. חזור אל המחבת עם הבשר, והוסיפו את הקישוטים המבושלים והרתיחו. הגישו חם.

 

אריקה- התבלין של ספרד

אבקה אדומה עשויה מטחינת פלפלים אדומים יבשה מתוקים; משמש כקישוט ותיבול.הצבע משתנה מכתום-אדום בהיר לאדום עמוק, בהתאם לפלפלים משמשים. רוב הפפריקה המסחרית מגיעה מספרד, דרום אמריקה, קליפורניה והונגריה. הוא חשב פפריקה הונגרית להיות הטוב ביותר, ותסומן כמאזור סגד.בהונגריה יש שש כיתות או סוגי פפריקה החל עדין חמה. כדי לשמור על הטעם חזק יותר כי צרכנים מצפים, כמה חברות תבלינים מוסיפות פפריקה חריפה כדי לחמם פפריקה הונגרית. יצרני מזון מסחריים להשתמש בפפריקה כדי להוסיף צבע. אם פריט מזון הוא בצבע, חום כתום או אדמדם אדום ורשימות התווית "הצבע טבעי," סביר להניח פפריקה. פפריקה משחררת צבע והטעם שלה כאשר מחומם. כך, פפריקה קרקע קומץ מעל מנות חסרות צבע עשויה לשפר את המראה שלהם, אבל עושה מעט לטעמם. באופן דומה, אם אתה רוצה לצבוע את תוכן צלחת, מערבבים הפפריקה לתוך שמן חם קצת לפני שמוסיף.

מרכיב
עונה: כל שנה זמינה
כיצד לאחסן: פפריקה מתדרדרת במהירות, כך זה צריך להיות שנרכש בכמויות קטנות ולאחסן במקום קריר ואפל לא יותר מ -6 חודשים.
תואם היטב עם: כרובית, עוף, דגים, גולש, בשר כבש, תפוחי אדמה, אורז, סטרוגנוף, עגל

 

תבשיל סופריטו עוף

מצרכים לסופריטו:
כף שמן זית
6 בצל ירוק, קצוץ
4 שיני שום קצוץ דק,
2עגבניות, חתוך לקוביות
שליש כוס פלפל אדום חתוך לקוביות
1 כף כמון טחון
כף פפריקה בשמן
2 כפיות מלח

לתבשיל:
8 חתיכות שוקי עוף על העצם ללא עור
חצי כפית אבקת שום
100 מ"ל בירה קלה
כוס מים
מלח לפי הטעם
חציכוס כוסברה קצוץ (או לפי הטעם)

הוראות הכנה:
מחממים שמן במחבת עמוקה מוסיפים בצל ירוק ושום, 2 דקות מטגנים, מוסיפים את העגבניות ופלפלים. מתבלים במלח, כמון ופפריקה בשמן. מניחים בצד.
טבלו את העוף עם אבקת מלח ושום; והניחו במרכז המחבת עד שהעוף משחים מעט משני הצדדים.
הוסיפו את הבירה, מים וכוסברה, הוסיפו מלח במידת הצורך. כסו את המחבת ובשלו על אש נמוכה עד שהעוף מבושל , כ 20-30 דקות. הגישו עם אורז.



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    המתכונים של יוחנן מעולים. אמנם החומרים ממש לא זמינים, כך שא"א להכין את המתכונים.
    אבל הפעם קצת הגזמתם עם התבלין הספרדי ההוא. הכתבה מועתקת מתרגום כלשהו, בצורה גרועה ולא מובנת בכלל.
    והסיום, עם הסרטנים ופירות ים….בכלל יורד כבר מהפסים. תגידו, מה נסגר איתכם??